Wdrożenie kilku różnych systemów, odpowiedzialnych za planowanie i harmonogramowanie produkcji, wsparcie działu utrzymania ruchu, pobieranie danych z maszyn oraz realizację produkcji nie jest optymalną decyzją zarówno pod kątem finansowym jak i czasowym.
Jaki system ERP jest najlepszy do branży mięsnej? Jakie czają się z jego wdrożeniem problemy, jakie wyzwania i czy w ogóle ERP tu ma sens? Bartłomiej Lux, Prokurent w CFI Systemy Informatyczne – VENDO.ERP ® wskazuje 5 największych wyzwań, które jego team pokonał przy okazji wdrożenia ERP m. in. do Zakładu Mięsnego Poliwczak z Mysłowic.
Technologie informacyjne ciągle usprawniają naszą komunikację, ale też nieustannie próbują ułatwić nasze życie. Rozpoczął się drugi etap projektu wdrażania narzędzi inteligentnej rekomendacji optymalnych zmian w procesach produkcyjnych PRODUCTION MANAGEMENT SMART ADVISOR – PMSA 4FACTORY.